Ookami no Chikara Ninja

Over de leraar

                                                      

Welkom op onze site. Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Sensei Graham Brussee.

De leerlingen noemen mij Sensei = leraar als ik aan het trainen ben of 
als ik les aan het geven ben. Komen de leerlingen mij privé tegen noemen ze mij Graham.

Ik zal wat meer over mijzelf vertellen zodat jullie weten wie ik ben als je een proefles komt volgen of leerling wilt worden.

Ik ben met de Ninja training begonnen in 1989. Ik ben begonnen als leerling bij The Iga Warrior. Deze Ninjaschool is opgericht door Kancho G.W. Lekanne dit Deprez. Hij heeft getraind bij meerdere Ninjaleraren in Japan, zoals Hatsumi Sensei, Takamatsu Sensei, Nagato Sensei en Myogi Sensei en vele anderen. De Kancho is 10 jaar in Japan geweest om de krijgskunst van de Ninja te leren. Hij geeft de goede en de harde stijlen van de Ninja die ik nu doorgeef aan mijn leerlingen. Maar ik ga me nu eerst verder voorstellen.

Ik heb eerst een aantal sporten “geprobeerd” zoals teamsport bijvoorbeeld voetbal. Ook heb ik individuele sporten gedaan zoals atletiek. 

In mijn jeugd heb ik Judo lessen gevolgd maar vanwege een verhuizing van mijn ouders ben ik daarmee gestopt. Na een aantal sporten gedaan te hebben wist ik het toch wel zeker; Martial Arts, de krijgskunst, bleef mijn interesse houden en ben ik gericht gaan zoeken. Ik wilde een krijgskunst die alles in zich had. Zeg maar “allround”. Dus stoten, trappen, klemmen, grepen, grondtechnieken en niet te vergeten wapens. Ik heb een hele tijd gezocht maar niets echt gevonden totdat ik een advertentie zag van Ninja trainingen die werden gegeven. 

Zoals jullie misschien ook wel weten waren de films van American Ninja in die tijd regelmatig op televisie en ik wist natuurlijk ook wel dat het films waren maar toch. De interesse was gewekt en ben ik een proefles gaan nemen. Dit beviel mij zo goed dat ik leerling ben geworden. 

Ik moest vanwege een studie een pauze inlassen. Toen ik weer de tijd vond ben ik weer gaan trainen en was er een opleiding opgezet door de Kancho = grondlegger van de stijl, om eventueel leraar te worden.  

Bij ons is het namelijk zo dat je als je je zwarte band hebt gehaald je niet direct technieken mag geven. Er gaat een hele opleiding aan vooraf om les te mogen geven, dit is wat anders dan technieken laten zien. Als leraar is het belangrijk om mensen te helpen de technieken onder de knie te krijgen. Dit vergt een opleiding om dat te kunnen. Ik ben die opleiding gaan volgen. 

Het eerste doel voor mijzelf was de zwarte band halen en deze heb ik in 1 keer gehaald. Het was een examen van ruim 2 uur. 
Ik had dus mijn 1e dan gehaald. Om voor het leraar examen op te kunnen gaan moest ik minimaal de 2e dan hebben, ook nog meer graduaties maar dat gaat te ver om die nu te beschrijven. Ook dit examen heb ik in 1 keer gehaald. Dit examen duurde ruim 3,5 uur maar ik had hem! 

De Kancho vond mij ook klaar om op te gaan voor leraar en zo zijn we een week intern in Zuid-Frankrijk geweest om het examen: Leraarschap te doen. Heel zwaar maar een ervaring om nooit te vergeten en het heeft me zeker gevormd tot wie ik nu ben. 

Ik ben vanaf 2003 zelfstandig leraar met eigen dojo’s en dat bevalt mij prima. Ik ben begonnen in Utrecht en ben later dojo’s begonnen in Amersfoort en in Arnhem. 

Nu weten jullie iets meer van mij zodat als we elkaar ontmoeten op de training jullie weten wie ik ben. 

Graham Brussee
Shidoshi-Ho

Wil je meer informatie over de trainingen die wij geven of een proefles volgen, vraag dan snel vrijblijvend een informatiefolder aan door naar Contact te gaan.