Ookami no Chikara Ninja

Assisterende leerling Mary

                                                
Hallo ik ben Mary, ik assisteer Sensei Graham op maandag in Amersfoort, op donderdag in Utrecht en op vrijdag in Utrecht Lunetten.

In 1998 ben ik leerling Ninpo Goshinjutsu geworden nadat ik een advertentie zag staan in de krant. Hierin stond dat er buiten de zelfverdediging ook aandacht werd besteed aan meditatie. De combinatie van het leren verdedigen en daarbij ook de meditatie gebruiken sprak mij aan. Het bleek een goede combinatie want ik ben gelijk leerling geworden.

Nadat ik met een Ninjakamp was meegegaan was ik helemaal enthousiast. Ik wilde zoveel mogelijk leren en ben vanaf toen meerdere keren in de week gaan trainen. Ik vind het niet alleen belangrijk dat vooral dames zichzelf kunnen verdedigen maar dat je ook, door de meditatie, situaties goed kunt inschatten.

Onder leiding van Sensei Graham ben ik gaan assisteren in de lessen. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau en ik vind het een uitdaging om iedereen te begeleiden op een manier zodat iedereen zijn techniek op het beste kunnen uitvoert. Dit geldt voor kinderen en ook voor volwassenen.                                                          Tot ziens in een van de lessen in de dojo!