Ookami no Chikara Ninja

Ninpo Goshinjutsu

Ninpo Goshinjutsu - Ninja zelfverdediging

Wat is Ninpo Goshinjutsu?

Het Ninpo Goshinjutsu gebruik je bij situaties als er nog helemaal niets gebeurd is. Een situatie zou kunnen zijn: de sfeer is misschien iets gespannen maar je bent nog niet aangevallen. Word je dan ineens wel aangevallen dan leer je je dus goed te verdedigen en als de aanvaller dan onder controle is ben je “klaar”. 

Deze Ninja zelfverdediging is één van de uitgebreidste en effectiefste krijgskunsten die er bestaan. Je leert je te verdedigen tegenover één of meerdere aanvallers.

Ook leer je je verdedigen als je wordt aangevallen door iemand met een wapen. Je leert je dus te verdedigen tegen alles wat je in een gevecht of een zelfverdediging situatie op straat tegen kunt komen!

Doordat er met deze Japanse zelfverdedigingstechnieken met het hele lichaam gewerkt wordt en niet alleen op kracht is gebaseerd zijn deze trainingen geschikt voor dames en heren vanaf ongeveer 13 jaar.

In de les leer je onder andere;
* Technieken die snel toe te passen zijn om jezelf te verdedigen als je wordt 
aangevallen op straat, schoolplein,  disco enzovoort.     

* Het maken en toepassen van effectieve stoten, trappen. Deze worden ook getraind op stootkussens om te leren kracht te zetten in de stoten en trappen.

* Het maken en toepassen van klemmen, grepen en drukpunt-technieken als je bijvoorbeeld wordt vastgepakt

* Leren werken met verschillende kleine wapens zoals mes, stok, yawarabo en pistool. 

* Ook wordt er getraind met grotere, meer traditionele wapens zoals zwaard en  speer. Voor meer uitleg over wapentraining ga naar Ninpo Kobujutsu.

Alle wapens zijn oefenwapens, deze zijn dus van hout of van rubber.

In het Ninpo Goshinjutsu hebben we geen wedstrijden om het respect naar elkaar hoog te houden. Wel leer je Randori draaien. Dit is een sparrings deel om je de technieken te laten uitvoeren in een zelfverdediging situatie en om te kijken of je technieken ook daadwerkelijk beheerst zodat je jezelf eventueel bij een aanval op straat goed kan verdedigen. Het is dus geen echt gevecht. 

Naarmate je verder komt en de technieken er beter inzitten ga je de snelheid opvoeren tot RCS= Realistic Combat Speed en draag je divers beschermmateriaal.

Binnen het Ninpo Goshinjutsu bestaat er ook de mogelijkheid om het Ninpo Combat Defence te trainen. Dit is een hardere vorm van Ninpo Goshinjutsu. De leraar kijkt dan een stuk strenger naar de uitvoering van de technieken dus dat betekent dat de leerling meer tijd in de training moet stoppen dan bij het Ninpo Goshinjutsu. Omdat de leraar een stuk strenger kijkt wordt je beter en kan daardoor de training harder worden. 

Wil je dit gaan trainen vraag in de les dan meer informatie bij de Sensei.

Deze lessen worden gegeven door Sensei Graham Brussee.
 

Wil je meer informatie over de trainingen die wij geven of een proefles volgen, vraag dan snel vrijblijvend een informatiefolder aan door naar Contact te gaan.