Ookami no Chikara Ninja

Ninpo Jissenjutsu

 

Zoals beschreven bij het Ninpo Goshinjutsu, gaat het bij die stijl over situaties waarbij er nog helemaal niets gebeurd is. Een situatie zou kunnen zijn: de sfeer is misschien iets gespannen maar je bent nog niet aangevallen. Word je dan ineens wel aangevallen dan leer je je dus goed te verdedigen en als de aanvaller dan onder controle is ben je “klaar”.

Wanneer gebruik je dan het Ninpo Jissenjutsu?

Het Ninpo Jissenjutsu gebruik je, als je naar de beschreven situatie hierboven kijkt, de persoon niet gelijk onder controle krijgt. Stel dat de persoon bijvoorbeeld ook een goede vechter is, waar je altijd vanuit gaat. Hier gaat het er dan om dat je je leert verdedigen in een zelfverdedigingsituatie, het is al vechten en jij moet je verdedigen. Dit is dus een heel andere situatie dan bij Ninpo Goshinjutsu.

Ninpo Jissenjutsu kan je dus heel goed zien als het verlengde van Ninpo Goshinjutsu. Ninpo Jissenjutsu is een hardere stijl die de Ninja’s vroeger gebruikten in 1 op 1 gevechten. Deze stijl kan je dus bij ons nog steeds leren.

Ninpo Jissenjutsu is te vergelijken met Krav Maga, Systema, UFC = Ultimate Fighting Challenge, MMA = Mixed Martial Arts enzovoorts.

Wat leer je bij Ninpo Jissenjutsu?
Je leert gebruik te maken van: 

* Ryuka-Dragonsfire technieken: Dit zijn handtechnieken   en beentechnieken heel snel uitgevoerd om je tegenstander te overrompelen en dan onder controle krijgen met een klem of greep.

* Sui-Waza technieken: Dit zijn technieken om een persoon naar de grond te krijgen. Dit kan zijn door middel van schouderworpen, heupworpen, beenvegen enzovoorts.

* Chi-Waza technieken: Dit zijn technieken die je kan toepassen als de zelfverdedigingsituatie op de grond plaats vindt. Zoals arm-, been-, elleboog en enkelklemmen. Ook verwurgingen horen bij het arsenaal van de Ninja om zichzelf te verdedigen.

* Stootkussen training: Om kracht en snelheid in de diverse stoten en trappen te leren zetten. Ook krijg je hierdoor een betere conditie die ervoor zorgt dat je door kan zetten als je vermoeid raakt in een zelfverdedigingssituatie. 


Ook in het Ninpo Jissenjutsu hebben we geen wedstrijden om het respect naar elkaar hoog te houden. Wel leer je Randori draaien. Dit is een sparringsdeel om je de technieken te laten uitvoeren in een zelfverdedigingssituatie en om te kijken of je technieken ook daadwerkelijk beheerst zodat je jezelf eventueel bij een aanval op straat goed kan verdedigen. Het is dus geen echt gevecht. Naarmate je verder komt en de technieken er beter inzitten ga je de snelheid opvoeren tot RCS= Realistic Combat Speed en draag je divers beschermmateriaal. 

Belangrijk om te weten is dat elke stijl die wij geven geen aparte stijlen zijn. Elke stijl heeft met elkaar te maken dus als je goed bent in een stijl zal je daar profijt van hebben in een andere stijl die wij geven.
De basistechnieken en basis standen zijn hetzelfde. Dus als je een stijl erbij doet, wat mogelijk, is hoef je niet weer helemaal opnieuw te beginnen. Dit is een groot voordeel om goed te worden in alle trainingen die wij geven.

                                Deze lessen worden gegeven door Sensei Graham Brussee.
 

                                                         

Wil je meer informatie over de trainingen die wij geven, vraag dan snel vrijblijvend een informatiefolder aan door naar Contact te gaan.